top of page

De Indigo laag, over die waarde van jouw in de wereld zetten.

Écht weten wie je bent, écht dicht bij jezelf staan, jezelf graag zien en omarmen met alles wat er is. Fiiieeeuw, dat is al een hele uitdaging, toch?

De Indigo laag, gaat díe echte, naakte, pure zelf dan ook nog eens laten zien!

Hoe dit ons kan raken op zielsniveau heb ik proberen vangen in een groeiende youtube playlist want doen wat jij écht te doen hebt voelt voor ons allemaal misschien wel een beetje “into the wild”-achtig aan?

De ervaringen van de Indigo Zielencarwashdagen leerden me dat we eigenlijk allemaal dezelfde missie hebben: “De wereld een prachtige, gelukkige plek maken.” De verbindingen die we maken om dit te realiseren zijn zo mooi, diep en waardevol, dat het soms voelt of je héle zíjn op het spel staat. Terwijl je weet, dat dat niet zo is. Dat je sterk bent, dat jij af bent, dat je niet anders kan en dat jij, jij bent, en dat het precies dát is, wat het verschil maakt.

Met dank aan de deelnemers en iedereen waarmee ik deze dagen mag samen werken/groeien/creëren/zijn.

En dan nog even dit:

Je kan wel stellen dat ik al twee jaar aan’t schrijven ben aan deze blog. Aan het leren ben in deze laag, aan het zoeken ben naar woorden, naar een gevoel.

Twee jaar geleden schreef ik een eerste aanzet, en die werd gepubliceerd in het boek “Kwetsbaar krachtig.”, je kan het hier lezen.

Volgende passages hebben het niet gehaald maar voeg ik graag toe omdat ze de zoektocht zo goed vatten:

Oprecht verbinden, het doet soms pijn, terwijl het zó onwaarschijnlijk mooi kan zijn.

Van betekenis zijn, willen we dat niet allemaal? Zit dat niet mogelijks onder een burn-out en een bore-out, depressie en een drukke agenda? Maar wat is dat dan?

Ken je het, hoe moeilijk het kan zijn om een compliment in ontvangst te nemen? Voor mij was (is nog vaak) positieve feedback van deelnemers of coachees in de zaak heel moeilijk om te horen. Van betekenis zijn voor anderen, gewoon door jezelf te zijn. Verdorie, wat een weg om dat te kunnen voelen.

Eerst geloven in jezelf, en jezelf durven zijn. Dan vertrouwen in de sterkte van je relaties en/of nieuwe relaties opbouwen die beter bij je passen. Durven kijken naar je al dan niet vanzelfsprekende talenten. En dan, verbinding durven aangaan. Allemaal mooie woorden, makkelijk gezegd, eindeloze oefeningen.

Er moet me iets van het hart over Indigo. De voorlaatste laag van het systeem, een laag die uitnodigt tot verbinden (eerst met jezelf). Verbinden met anderen en de wereld. Nét voor de laag over overgave en opgaan in een groter geheel (een zielsverlangen?). Een mens laag dus. Mens tussen de mensen. Ziel in een mensenlichaam, hoe doe je dat?

In de Zielencarwash gaan we door verschillende lagen van oude blokkades en de ontwikkeling van een integere eigen persoon om van daaruit oprecht te verbinden met anderen in de Indigo laag.

Indigo= je durven laten zien aan anderen. Je durven binden aan anderen, en die ander vrij laten zichzelf te zijn. Los van verwachtingen.

bottom of page